شرکت آب پاک

تصفیه فاضلاب رستوران

تصفیه فاضلاب رستوران

پکیج تصفیه فاضلاب رستوران بسیار مورد توجه قرار گرفته است. زیرا فاضلاب رستوران و آشپزخانه منبع تولید فاضلاب صنعتی است.

منشا آلودگی

فاضلاب رستوران ها از محل پخت غذا تا شست و شوی ظروف و محوطه و زمین و لباس ها تا فاضلاب بهداشتی سرویس ها، وارد محل جمع آوری می شوند.

این پساب حاوی مقادیر زیر می باشد.

  • چربی (FOG)
  • دترجنت ها
  • مواد جامد معلق
  • آشغال حاصل از شست و شو
  • BOD و COD ناشی از آلودگی های بیولوژیکی

کمیت فاضلاب

دقیق ترین روش محاسبه کمیت و مقدار فاضلاب ورودی و سپس استفاده از ضرایب تبدیل آب به فاضلاب، قرائت کنتور و محاسبه میزان آب مصرفی می باشد.

در حالت کلی با استفاده از جدول زیر می توان حدود مقدار فاضلاب تولیدی را تخمین زد :

جدول شماره 1

ردیف نوع رستوران واحد مقدار سرانه ( لیتر )
1 ایرانی (سنتی) پرس 10-11
2 فست فود پرس 3-5
3 ایتالیایی پرس 5-6
4 مکزیکی پرس 6-8
5 غذاهای دریایی پرس 5-6

کیفیت فاضلاب

با توجه به موارد زیر کیفیت فاضلاب متغیر خواهد بود.

  • منشا فاضلاب ورودی
  • نوع رستوران
  • نوع غذا
  • سطح بهداشت
  • میزان سرو غذا

جدول شماره 2

ردیف پارامتر واحد محدوده
1 BOD5 mg/l 200-2000
2 COD mg/l 400-3000
3 PH 6-7.3
4 TSS mg/l 70-1100
5 Temp ◦C 28-30
6 T.N mg/l 14-32
7 T.P mg/l 17-30
8 FOG mg/l 90-300
9 TDS mg/l 500-2500

روش تصفیه فاضلاب رستوران

بعد از شناسایی منشا تولید فاضلاب و تعیین کمیت و کیفیت آن، نوبت انتخاب روش تصفیه فاضلاب رستوران می باشد.

اولین موضوع در این رابطه استاندارد خروجی مورد نیاز جهت تصفیه می باشد.

خروجی رستوران، به چاه جاذب و یا شبکه فاضلاب شهری هدایت می شود.

به وسیله آشغال گیری ابتدایی و انواع چربی گیرهای ثقلی مانند API ،CPI، چربی گیر DAF و یا سپتیک تانک، امکان پیش تصفیه مورد نیاز می باشد.

برای رسیدن به استاندارد زیست محیطی مختلف مانند :

1.تخلیه به آب های سطحی

2. نیاز به بازچرخش پساب تصفیه شده (به جهت مشکلات کمبود آب)

3. استفاده در آبیاری فضای سبز یا شست و شو

نیاز به طراحی پکیج تصفیه فاضلاب خواهد بود.

در این گونه موارد اولین واحد تصفیه همان آشغال گیرها ،چربی گیرها یا سپتیک تانک ها خواهد بود.

علت جلوگیری از ورود چربی، اخلال در فعالیت میکروارگانیسم ها و فرآیند تصفیه می باشد.

این مخازن به علت ته نشینی لجن در کف و ایجاد شرایط بی هوازی، مقداری TSS و COD فاضلاب را تصفیه می کنند.

بعد از مرحله ابتدایی نسبت BOD/COD مناسب جهت تصفیه بیولوژیکی فاضلاب فراهم خواهد شد.

متداول ترین روش های تصفیه بیولوژیکی لجن فعال هوادهی گسترده، IFAS ،MBBR ،MBR می باشند.

مزایای روش های بیولوژیکی نسبت به دیگر روش ها

  • هزینه پایین راه اندازی، نگهداری
  • حصول راندمان تصفیه بالا
  • عمر مفید، کیفیت بالا
  • فضای اشغال شده اندک
  • فاقد بو و آلودگی

از دیگر روش های تصفیه فاضلاب رستوران ها روش انعقاد الکتروشیمیایی ( الکتروکواگولیشن EC) می باشد.

بررسی ها نشان داده در این روش استفاده از الکترودهای آلومینیوم به آهن ارجحیت دارد.

در این روش می توان به راندمان حذف 94% دست یافت. الکتروکواگولیشن قادر به خنثی سازی PH خواهد بود.

پکیج تصفیه فاضلاب رستوران

شرکت آب پاک، با تجربه چندین ساله در زمینه تصفیه فاضلاب رستوران ها و آشپزخانه ها آماده طراحی، ساخت و بهره برداری پکیج های تصفیه فاضلاب با استانداردهای محیط زیست می باشد.


جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان مجموعه تماس حاصل فرمایید.

026-34249245

026-34283958

شماره تلگرام و واتس آپ مجموعه “آب پاک“

09012362018

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *