• صفحه اصلی
  • درباره ما
  • محصولات
    • تصفیه آب
      • رزین تبادل یونی
      • فیلتر شنی sand filter
    • تصفیه فاضلاب
      • پکیج تصفیه فاضلاب
      • پکیج فاضلاب چیست ؟
      • سپتیک تانک
      • چربی گیر API
      • چربی گیر DAF
      • آشغالگیر فاضلاب
      • پارشال فلوم
    • تصفیه فاضلاب
      • پمپ تزریق
      • بلوئر هوادهی چیست ؟
      • پکینگ مدیا Packing Media
      • ایرلیفت پمپ
      • منهول فاضلاب
      • انواع پمپ
      • لوله کاروگیت
  • خدمات
    • تصفیه فاضلاب بهداشتی
      • مجتمع بین راهی
      • ساختمان اداری
      • مجتمع مسکونی
      • فاضلاب رستوران
      • فاضلاب خاکستری
      • فاضلاب خانگی
      • فاضلاب هتل
    • تصفیه فاضلاب صنعتی
      • فاضلاب بیمارستان
      • قالیشویی
      • کارواش
      • صنایع نساجی
      • صنایع کاغذ و مقوا
      • شیرابه زباله
      • صنایع غذایی
      • کشتارگاه دام و طیور
      • تصفیه فاضلاب کارخانجات
      • صنایع شستشوی میوه و سبزیجات
    • تصفیه آب
      • سیستم اسمز معکوس
      • اولترافیلتراسیون چیست ؟
      • تصفیه آب مرغداری
      • استاندارد کیفی آب
    • فرآیندهای تصفیه
      • تصفیه فیزیکی فاضلاب
      • تصفیه زیستی یا بیولوژیکی فاضلاب
      • روش های حذف فسفر
      • تصفیه فاضلاب به روش لجن فعال
      • تصفیه فاضلاب به روش SBR
      • تصفیه فاضلاب به روش MBR
      • تصفیه فاضلاب به روش MBBR
      • تصفیه فاضلاب به روش UAFB
      • انعقاد و لخته سازی الکتریکی EC
      • برکه تثبیت در تصفیه فاضلاب
  • حوزه های فعالیت
    • طرح و ساخت (EPC)
    • بهره برداری و نگهداری
    • ارتقاء و بهسازی
    • مشاوره و طراحی
    • پروژه ها
  • وبلاگ
    • مقالات
    • تصفیه فاضلاب
    • ویدیوها
      • تصفیه فاضلاب به روش لجن فعال
    • کاتالوگ و کتب مرجع
  • همکاری با آب پاک
  • تماس با ما

برای کسب اطلاعات بیشتر با
کارشناسان ما تماس بگیرید

۰۲۶۳۴۲۴۲۵۰۶
۰۲۶۳۴۲۴۵۸۹۱

  • صفحه نخست
  • تصفیه آب
  • استاندارد کیفی آب آشامیدنی
پارامترهای تصفیه خانه فاضلاب
پارامترهای تصفیه خانه فاضلاب
07-07-2019
انتخاب ظرفیت واحد های تصفیه خانه
ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب
20-07-2019
منتشر شده توسط soheila در 10-07-2019
موضوعات
  • تصفیه آب
  • مقالات
برچسب ها
  • آنالیز کیفی آب
  • استاندارد آب آشامیدنی
  • تصفیه آب
  • کیفیت آب
استاندارد کیفی آب آشامیدنی

چه پارامترهایی و چه میزان برای داشتن آب آشامیدنی استاندارد مورد نیاز است، در این مقاله استاندارد کیفی آب آشامیدنی طبق استانداردهای سازمان برنامه و بودجه می باشد.

 آب آشامیدنی وابسته به مشخصات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی می باشد.

هدف از این موضوع بررسی و تعیین ویژگی های آبی است که به منظور آشامیدن مورد مصرف قرار می گیرد.

ویژگی های فیزیکی آب آشامیدن اعم از رنگ، بو، pH و تیرگی است که نباید از مقادیر زیر تجاوز نماید.

استاندارد کیفی آب آشامیدنی

ویژگی حداکثر مطلوب حداکثر مجاز
رنگ ۵ ۲۰
بو غیرقابل اعتراض —
pH ۸٫۵-۷ ۹٫۲-۶٫۵
تیرگی ۵ ۲۵
  • منظور از حداکثر مطلوب این است که اگر پارامترهای آب از این مقدار بیشتر شود؛ آن آب همچنان قابل استفاده است ولی از کیفیت پایین تری برخوردار است.
  • حداکثر مجاز عبارت است از حدی که اگر پارامترهای موجود در آب از این مقدار بیشتر شود، آب مورد نظر برای آشامیدن مناسب نیست و مصرف آن در طولانی مدت اثرات سویی بر سلامت انسان دارد.

تاثیر ویژگی های شیمیایی در استاندارد کیفی آب آشامیدنی

ویژگی حداکثر مطلوب(mg/lit) حداکثر مجاز(mg/lit)
آرسنیک ۰ ۰٫۰۵
باریم ۰ ۱
بر ۰ ۱
کادمیم ۰ ۰٫۰۱
کروم ۰ ۰٫۰۵
سیانور ۰ ۰٫۰۵
سرب ۰ ۰٫۰۵
نیتریت ۰ ۰٫۱
سلنیم ۰ ۰٫۰۱
نقره ۰ ۰٫۰۵
جیوه ۰ ۰٫۰۰۱
کل مواد جامد محلول ۵۰۰ ۲۰۰۰
سختی کل — ۵۰۰
منیزیم * ۱۵۰
روی ۵ ۱۵
مس ۰٫۰۵ ۱
آهن ۰٫۱ ۱
منگنز ۰٫۰۵ ۰٫۵
سولفات ۲۵۰ ۴۰۰
کلرور ۲۰۰ ۶۰۰
نیترات — ۴۵
آمونیوم ۰٫۰۵ ۰٫۵
مواد پاک کننده —
  • اگر غلظت یون سولفات بیشتر از ۲۵۰ میلی گرم بر لیتر باشد، غلظت یون منیزیم نباید از ۳۰ میلی گرم بر لیتر تجاوز نماید.     

در صورتی که غلظت یون سولفات از مقدار ذکر شده پایین تر باشد، غلظت یون منیزیم می تواند از ۱۵۰ میلی گرم بر لیتر تجاوز نماید.

حدود مجاز فلوئر در آب آشامیدنی چه میزان می باشد ؟

وجود فلوئر در آب آشامیدنی در صورت تجاوز از مقدار تعیین شده سبب آسیب به دندان و پوسیدگی دندان ها می گردد.

استاندارد کیفی فلوئر در آب آشامیدنی در جدول زیر آمده است.

میانگین حداکثرهای دمای روزانه محیط در سال حداقل لازم (mg/lit) مقدار مناسب(mg/lit) حداکثر مجاز(mg/lit)
۱۲-۱۰ ۰٫۹ ۱٫۲ ۱٫۷
۱۵-۱۲ ۰٫۸ ۱٫۱ ۱٫۵
۱۷-۱۵ ۰٫۸ ۱ ۱٫۳
۲۱-۱۷ ۰٫۸ ۰٫۹ ۱٫۲
۲۶-۲۱ ۰٫۷ ۰٫۸ ۱
۳۳-۲۶ ۰٫۶ ۰٫۷ ۰٫۸

ویژگی های بیولوژیکی آب آشامیدنیویژگی های باکتریولوژیکی آب آشامیدنی چیست ؟

جهت بررسی باکتریولوژیکی و تعیین استاندارد کیفی آب آشامیدنی نیاز است که فواصل زمانی انجام آزمایش طوری انتخاب شوند که بتوان ویژگی های باکتریولوژیکی آب آشامیدنی را به نحو مناسبی کنترل نمود.

شمار دفعات نمونه گیری در محل ورود آب به شبکه توزیع آب وابسته به مقدار حجم آب وارد شده به شبکه می باشد.

در صورتی که شبکه بزرگ باشد و آب قبل از ورود به شبکه کلرزنی شود توصیه می شود که آزمایش های باکتریولوژیکی هر روز به طور مستمر انجام شود.

در صورت کوچک بودن شبکه و یا به عبارتی در صورتی که شبکه آب مورد نیاز ده هزار نفر و یا کمتر را تامین کند، نمونه گیری و انجام آزمایش باکتریولوژیکی بطور هفتگی انجام می گیرد.

تعداد نمونه گیری از آب در شبکه توزیع وابسته به موارد زیر است :

  • تعداد جمعیت تحت پوشش شبکه توزیع آب
  • طول خط لوله
  • تعداد انشعابات خانگی

 

در جدول زیر حدود مجاز ویژگی های باکتروبیولوژیکی در آب آشامیدنی آورده شده است.

منبع آب

تعداد کلی فرم در ۱۰۰ میلی لیتر نمونه آب
حداکثر مطلوب حداکثر مجاز
آب لوله کشی
آب تصفیه شده وارد شده به شبکه توزیع جریان آب — در هیچ نمونه ای کلی فرم وجود نداشته باشد.
آب تصفیه نشده در محل ورود به شبکه در هیچ نمونه ای کلی فرم وجود نداشته باشد. حداکثر ۳ کلی فرم در نمونه های اتفاقی مشروط بر آنکه:

۱-نمونه فاقد کلی فرم مدفوعی باشد.

۲-منبع آب باید به طور منظم تحت کنترل بهداشتی باشد.

۳-بررسی های بهداشتی حاکی از رضایت بخش بودن منبع تامین آب باشد.

آب در شبکه توزیع در هیچ نمونه ای کلی فرم مدفوعی وجود نداشته باشد. در صورت نمونه گیری مستمر از آب باید ۹۵ درصد نمونه های اخذ شده در طی سال فاقد کلی فرم باشد یا یک نمونه اتفاقی تعداد کلی فرم از ۲ تجاوز ننماید.
آب غیر لوله کشی در هیچ نمونه ای کلی فرم مدفوعی وجود نداشته باشد. در نمونه های اتفاقی تعداد کلی فرم از عدد ۱۰ تجاوز ننماید.
آب آشامیدنی بطری شده در هیچ نمونه ای کلی فرم وجود نداشته باشد. در هیچ نمونه ای کلی فرم وجود نداشته باشد.

 


کارشناسان شرکت آب پاک با بهره گیری از تجربیات چندین ساله خود آماده مشاوره های لازم در خصوص پکیج های تصفیه آب و فاضلاب با مشخصات پروژه کارفرما خواهد بود.

جهت کسب اطلاع و مشاوره با کارشناسان مجموعه با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

۰۲۶-۳۴۲۴۵۸۹۱

۰۲۶-۳۴۲۴۲۵۰۶

۰۲۶-۳۴۲۸۳۸۵۹

۰۲۶-۳۴۲۷۹۹۵۶

شماره تلگرام و واتس آپ مجموعه “آب پاک“

۰۹۰۱۲۳۶۲۰۱۸


مطالب مرتبط با استاندارد کیفی آب آشامیدنی و تصفیه آب در زیر ذکر شده است : 

اولترافیلتراسیون

اشتراک گذاری
10
soheila
soheila

مطالب مرتبط

18-05-2022

تصفیه آب با روش اسمز معکوس RO


اطلاعات بیشتر
19-04-2022

تصفیه فاضلاب به روش لجن فعال


اطلاعات بیشتر
05-02-2022

دیفیوزر هوادهی


اطلاعات بیشتر
12-01-2022

اسمز معکوس RO چیست ؟ چه عملکردی در دستگاه تصفیه آب دارد ؟


اطلاعات بیشتر
02-01-2022

روش های تصفیه فاضلاب چیست ؟


اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسترسی سریع

  • صفحه اصلی
  • دپارتمان فاضلاب
  • بهره برداری و خدمات
  • مقالات سایت
  • محصولات
  • لیست پروژه ها

اطلاعات تماس دفتر کرج

  • گلشهر، بلوار پونه شرقی، ساختمان میلاد، پلاک ۲۴، طبقه سوم، واحد ۶
  • تلفکس: ۰۲۶۳۴۲۴۵۸۹۱-۰۲۶۳۴۲۸۳۸۵۹-۰۲۶۳۴۲۴۲۵۰۶-۰۲۶۳۴۲۷۹۹۵۶
  • کد پستی: ۳۱۳۸۷۴۵۷۴۳
  • موبایل: ۰۹۱۲۰۸۴۱۴۵۱
  • ساعات کاری: شنبه تا چهارشنبه / ۸:۳۰ الی ۱۶:۳۰ پنجشنبه ها / ۸:۳۰ الی ۱۲:۳۰
  • تلگرام و واتس اپ: ۰۹۰۱۲۳۶۲۰۱۸

اطلاعات تماس دفتر شیراز

  • محله راهنمایی، خیابان ساحلی شرقی، بلوار سلمان فارسی، مجتمع تجاری سلمان، طبقه دوم، واحد 6
  • تلفکس: ۰۷۱۳۲۲۳۷۹۱۹
  • کد پستی: ۷۱۳۶۸۳۳۶۱۴
  • موبایل: ۰۹۱۷۳۳۶۲۳۹۵
  • info@ab-pak.com

© کلیه حقوق برای شرکت مهندسی آب پاک محفوظ می باشد. طراحی و توسعه : آرانیک وب