برای کسب اطلاعات بیشتر با
کارشناسان ما تماس بگیرید
۰۲۶۳۴۲۴۲۵۰۶
۰۲۶۳۴۲۴۵۸۹۱
چه پارامترهایی و چه میزان برای داشتن آب آشامیدنی استاندارد مورد نیاز است، در این مقاله استاندارد کیفی آب آشامیدنی طبق استانداردهای سازمان برنامه و بودجه می باشد.
آب آشامیدنی وابسته به مشخصات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی می باشد.
هدف از این موضوع بررسی و تعیین ویژگی های آبی است که به منظور آشامیدن مورد مصرف قرار می گیرد.
ویژگی های فیزیکی آب آشامیدن اعم از رنگ، بو، pH و تیرگی است که نباید از مقادیر زیر تجاوز نماید.
ویژگی | حداکثر مطلوب | حداکثر مجاز |
رنگ | ۵ | ۲۰ |
بو | غیرقابل اعتراض | — |
pH | ۸٫۵-۷ | ۹٫۲-۶٫۵ |
تیرگی | ۵ | ۲۵ |
ویژگی | حداکثر مطلوب(mg/lit) | حداکثر مجاز(mg/lit) |
آرسنیک | ۰ | ۰٫۰۵ |
باریم | ۰ | ۱ |
بر | ۰ | ۱ |
کادمیم | ۰ | ۰٫۰۱ |
کروم | ۰ | ۰٫۰۵ |
سیانور | ۰ | ۰٫۰۵ |
سرب | ۰ | ۰٫۰۵ |
نیتریت | ۰ | ۰٫۱ |
سلنیم | ۰ | ۰٫۰۱ |
نقره | ۰ | ۰٫۰۵ |
جیوه | ۰ | ۰٫۰۰۱ |
کل مواد جامد محلول | ۵۰۰ | ۲۰۰۰ |
سختی کل | — | ۵۰۰ |
منیزیم | * | ۱۵۰ |
روی | ۵ | ۱۵ |
مس | ۰٫۰۵ | ۱ |
آهن | ۰٫۱ | ۱ |
منگنز | ۰٫۰۵ | ۰٫۵ |
سولفات | ۲۵۰ | ۴۰۰ |
کلرور | ۲۰۰ | ۶۰۰ |
نیترات | — | ۴۵ |
آمونیوم | ۰٫۰۵ | ۰٫۵ |
مواد پاک کننده | — |
در صورتی که غلظت یون سولفات از مقدار ذکر شده پایین تر باشد، غلظت یون منیزیم می تواند از ۱۵۰ میلی گرم بر لیتر تجاوز نماید.
وجود فلوئر در آب آشامیدنی در صورت تجاوز از مقدار تعیین شده سبب آسیب به دندان و پوسیدگی دندان ها می گردد.
استاندارد کیفی فلوئر در آب آشامیدنی در جدول زیر آمده است.
میانگین حداکثرهای دمای روزانه محیط در سال | حداقل لازم (mg/lit) | مقدار مناسب(mg/lit) | حداکثر مجاز(mg/lit) |
۱۲-۱۰ | ۰٫۹ | ۱٫۲ | ۱٫۷ |
۱۵-۱۲ | ۰٫۸ | ۱٫۱ | ۱٫۵ |
۱۷-۱۵ | ۰٫۸ | ۱ | ۱٫۳ |
۲۱-۱۷ | ۰٫۸ | ۰٫۹ | ۱٫۲ |
۲۶-۲۱ | ۰٫۷ | ۰٫۸ | ۱ |
۳۳-۲۶ | ۰٫۶ | ۰٫۷ | ۰٫۸ |
جهت بررسی باکتریولوژیکی و تعیین استاندارد کیفی آب آشامیدنی نیاز است که فواصل زمانی انجام آزمایش طوری انتخاب شوند که بتوان ویژگی های باکتریولوژیکی آب آشامیدنی را به نحو مناسبی کنترل نمود.
شمار دفعات نمونه گیری در محل ورود آب به شبکه توزیع آب وابسته به مقدار حجم آب وارد شده به شبکه می باشد.
در صورتی که شبکه بزرگ باشد و آب قبل از ورود به شبکه کلرزنی شود توصیه می شود که آزمایش های باکتریولوژیکی هر روز به طور مستمر انجام شود.
در صورت کوچک بودن شبکه و یا به عبارتی در صورتی که شبکه آب مورد نیاز ده هزار نفر و یا کمتر را تامین کند، نمونه گیری و انجام آزمایش باکتریولوژیکی بطور هفتگی انجام می گیرد.
تعداد نمونه گیری از آب در شبکه توزیع وابسته به موارد زیر است :
در جدول زیر حدود مجاز ویژگی های باکتروبیولوژیکی در آب آشامیدنی آورده شده است.
منبع آب |
تعداد کلی فرم در ۱۰۰ میلی لیتر نمونه آب | |
حداکثر مطلوب | حداکثر مجاز | |
آب لوله کشی | ||
آب تصفیه شده وارد شده به شبکه توزیع جریان آب | — | در هیچ نمونه ای کلی فرم وجود نداشته باشد. |
آب تصفیه نشده در محل ورود به شبکه | در هیچ نمونه ای کلی فرم وجود نداشته باشد. | حداکثر ۳ کلی فرم در نمونه های اتفاقی مشروط بر آنکه:
۱-نمونه فاقد کلی فرم مدفوعی باشد. ۲-منبع آب باید به طور منظم تحت کنترل بهداشتی باشد. ۳-بررسی های بهداشتی حاکی از رضایت بخش بودن منبع تامین آب باشد. |
آب در شبکه توزیع | در هیچ نمونه ای کلی فرم مدفوعی وجود نداشته باشد. | در صورت نمونه گیری مستمر از آب باید ۹۵ درصد نمونه های اخذ شده در طی سال فاقد کلی فرم باشد یا یک نمونه اتفاقی تعداد کلی فرم از ۲ تجاوز ننماید. |
آب غیر لوله کشی | در هیچ نمونه ای کلی فرم مدفوعی وجود نداشته باشد. | در نمونه های اتفاقی تعداد کلی فرم از عدد ۱۰ تجاوز ننماید. |
آب آشامیدنی بطری شده | در هیچ نمونه ای کلی فرم وجود نداشته باشد. | در هیچ نمونه ای کلی فرم وجود نداشته باشد. |
کارشناسان شرکت آب پاک با بهره گیری از تجربیات چندین ساله خود آماده مشاوره های لازم در خصوص پکیج های تصفیه آب و فاضلاب با مشخصات پروژه کارفرما خواهد بود.
جهت کسب اطلاع و مشاوره با کارشناسان مجموعه با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
۰۲۶-۳۴۲۴۵۸۹۱
۰۲۶-۳۴۲۴۲۵۰۶
۰۲۶-۳۴۲۸۳۸۵۹
۰۲۶-۳۴۲۷۹۹۵۶
شماره تلگرام و واتس آپ مجموعه “آب پاک“
۰۹۰۱۲۳۶۲۰۱۸
مطالب مرتبط با استاندارد کیفی آب آشامیدنی و تصفیه آب در زیر ذکر شده است :