آشغالگیر فاضلاب / واحد تصفیه فیزیکی
در تصفیه فاضلاب یکی از مراحل عملیات تصفیه، تصفیه فیزیکی می باشد. استفاده از آشغالگیر فاضلاب نیز یکی از روش های فیزیکی تصفیه فاضلاب می باشد.
از آشغالگیر فاضلاب برای جداسازی مواد جامد و معلق استفاده می شود.
آشغالگیر، معمولا جزء اولین واحدهای تصفیه خانه می باشد.
چرا که ورود مواد معلق و دانه های درشت به مراحل بعدی سبب آسیب رساندن به پمپ و سایر تجهیزات، گرفتگی خط انتقال فاضلاب، ایجاد اختلال در فرآیند تصفیه فاضلاب و… خواهد شد.
مقداری از ذرات و مواد جامد و معلق موجود در فاضلاب جزء مواد آلی محسوب می شوند.
بنابراین استفاده از آشغالگیر فاضلاب علاوه بر جداسازی مواد معلق (TSS) باعث کاهش BOD و گاه COD نیز می شود.
البته این موضوع بسیار به نوع آشغالگیر مورد استفاده و فاصله بین میله های آن دارد و هر چقدر فاصله بین میله ها کمتر باشد میزان حذف مواد جامد بیشتر خواهد بود.
انواع آشغالگیر فاضلاب
آشغالگیرها را از جنبه های مختلف می توان بررسی کرد.
از نظر نحوه تمیز کردن آشغالگیر فاضلاب به دو دسته تقسیم می شوند:
1- آشغالگیر دستی
2- آشغالگیر مکانیکی
آشغالگیر دستی
در تصفیه خانه های کوچک و با ظرفیت پایین معمولاً جهت کاهش هزینه های تهیه، نصب و بهره برداری از آشغالگیر فاضلاب دستی استفاده می شود. همچنین در تصفیه خانه های بزرگ نیز در کنار آشغالگیر مکانیکی یک آشغالگیر دستی برای زمانی که دستگاه در حال شستشو، زمان قطع برق و یا تعمیر می باشد، نصب می گردد.
در آشغالگیرهای دستی، به وسیله یک چنگک آشغال ها از روی میله ها جمع آوری شده و داخل سبدی که در بالای آن قرار دارد ریخته می شوند.
آشغالگیر مکانیکی
تفاوت آشغالگیر مکانیکی با آشغالگیر دستی در نحوه جمع آوری آشغالها می باشد.
در آشغالگیر دستی، آشغال ها به وسیله چنگک و توسط اپراتور پاکسازی می شود. ولی در آشغالگیر مکانیکی بوسیله الکتروگیربکس نیروی حرکت چنگک تامین می گردد.
در تصفیه خانه های با ظرفیت بالا به دلیل اینکه میزان مواد جامد و معلق در فاضلاب بسیار زیاد است، استفاده از آشغالگیر دستی امکان پذیر نمی باشد.
به همین دلیل از آشغالگیر فاضلاب مکانیکی استفاده می شود.
آشغالگیرهای مکانیکی نیز خود به چند نوع تسمه ای، رفت و برگشتی، زنجیری، چنگکی، زنجیره ای و … تقسیم می شود.
برای دیدن ویدیوی آشغالگیر مکانیکی در صفحه مجموعه آب پالایش آراکیا در سایت آپارات روی لینک زیر کلیک کنید.
بر اساس نشریه 347 سازمان مدیریت برنامه و بودجه (نشریه راهنمای طراحی تلمبه خانه ها) نمودار زیر نشان دهنده بازده انواع آشغالگیر فاضلاب با توجه به فاصله بین میله های آنهاست.
به عنوان مثال آشغالگیری که فاصله بین میله های آن 2.5 اینچ است، به طور متوسط 0.5 فوت مکعب بر میلیون گالن بر روی آن آشغال جمع خواهد شد.
دسته بندی آشغالگیر فاضلاب بر اساس فاصله بین میله ها
- آشغالگیر درشت دانه (coarse screen)
- آشغالگیر ریز دانه (Fine screen)
- میکرو اسکرین (micro screen)
فاصله بین میله ها در آشغالگیرهای درشت دانه (میله ای) بیشتر از 6 میلیمتر، در آشغالگیرهای ریز دانه بین 0.5 تا 6 میلیمتر است. و آشغالگیرهای میکرواسکرین یا بسیار ریز دانه فاصله بین میله ها کمتر از 0.5 میلیمتر می باشد.
شرکت آب پاک سازنده انواع آشغالگیرهای دستی (دانه ریز، دانه درشت، سبدی و …) و همچنین آشغالگیرهای مکانیکی (دوار، آسانسوری، زنجیری، اسکرو و … ) از جنس استنلس استیل و کربن استیل با پوشش اپوکسی می باشد.
جهت کسب اطلاع و مشاوره با کارشناسان مجموعه تماس حاصل فرمایید:
026-34249245
026-34283958
شماره تلگرام و واتس آپ مجموعه “آب پاک“
09012362018